2009 m. birželio 28 d., sekmadienis

Pavadink savo dviratį Patriku.

Patriku. Nes gražus vardas. Truputį kaip "padrikas", bet dviratis juk neužaugs ir neprimuš, ar ne? O be to, šiandien aš dar skaičiau senų kino atostogų žurnaliuką apie Holivudo kiną, ten, žinoma, daug rašė apie žvaigždes.

Taip pat, šiandien buvo taip karšta, kad visai pavydu pasidaro pagalvojus apie mirkstančius prie jūrų ežerų. Pavyzdžiui, mamą ir sesę, kurios važiavo prie Balžio(!), bet sesė sakė, kad jai vanduo buvo per šaltas, dėl to ji nesimaudė.

Užtat mes šiandien padarėm beveik reidą po Pilies gatvės ledaines. Iš pradžių toj vis dar beveik naujoj itališkoj kavinėj prie Signatarų Namų valgiau neaiškių geltonų (lyg ir karamelinių) ledų su šokolado gabaliukais, tada patraukėm tiesiai į Soprano, kur jamiau tų fainų "Cassata" sicilietiškai ledų (jie irgi nelabai aiškūs, bet juose buvo vaisių ir riešutų gabaliukų ir šiaip jie tokie cukatiniai buvo, kartą Ieva net keitėsi su manim savo brangią Koffeinno kavą į juos).
O tada atėjo lietus, aš priėmiau jį kaip Dainų Šventės pranašą, tada grįžau namo ir oro temperatūra, sakė, nukrito dešimčia laipsnių. Net ir be Patriko.

Taip pat šiandien blusų turguj Mokytojų Namų kiemely pirkau Vytauto Mačernio (poetas) knygutę už keturis litus. Grįžusi namo skambinau Juozui Mačerniui (matematikos mokytojas). Ir pagalvojau, kad vienas iš Mokytojo požymių, matyt, yra tai, kad jautiesi jam skolingas lig grabo lentos. Nes kad ir kaip besistengtum, vis lieki durnas ir žioplas, o jis, rodos, kiaurai permato tavo didžiausias ydas ir vylius. Kada nors, kai būsiu kieta it Kundera, galėsiu paplėtot tą mokinio-mokytojo dėkingumo, tačiau kartu ir kaltės, ryšį.
Įdomu, ar apaštalai irgi jautėsi skolingi Jėzui?

Mano tėtis vis kartoja tą iš graikų mitologijos paimtą mintį, kad "sūnus privalo nužudyti savo tėvą". Ar ir mokinys privalo pranokti savo Mokytoją, kad jo darbas įgautų prasmę?
O gal čia tik durnas vakarietiškas požiūris, gaminant absoliučiai nereikalingus baubus.
Susipainiojau.

Visgi yra šaunu, kai turi galimybę turėti tų Mokytojų iš didžiosios M.




Protas yra vertas tiek, kiek jis tarnauja meilei. Čia ne į temą, bet Exupery iš esmės kietas. Bet vardas Antuanas tau tikriausiai nepatiks :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą